Eninläggsbloggen

Kalla det en sub-blogg, kalla det lathet eller kalla det helt enkelt stöld av någon annans medium till omvärlden. I dagens samhälle handlar allting om definition och tolkning. Det finns inga raka linjer om hur allting ska vara. Det är precis så vi vill ha det, liberalt. Men hur liberalt får saker egentligen vara? Definitionen av vad som kan kallas en blogg är troligtvis ganska tydlig, men jag tar inte direkt ställning i frågan då jag inte är speciellt insatt.

Så är en blogg ett medel för att få sina åsikter hörda eller bara ett sätt att få lite självbekräftelse av folk som tar ett minst sagt oroväckande intresse i ens liv? Världen är inte svart och vit, utan är grå i väldigt många nyanser.

Nu tänker jag göra ett antagande och gissa att jag inte håller mig till bloggens "etik" eller "regler" då mitt upplägg eller mål med inlägget skiljer sig från normen. Men vad är reglerna för en blogg? Måste man skriva mer än 1 inlägg? Isåfall, är ingen blogg en "blogg" förens andra inlägget?

Om ni vill får ni gärna dela med er av era definitioner av en blogg, jag har min.


Jag heter Bruce och detta är bloggen som är unik, en gång.

Kommentarer
Postat av: Micke

En blogg är väl en blogg från första inlägget, annars är det bara en tom sida som har kanske något med "blogg" i adressen.Blogg... från början weblog, jag vet inte. Svårt att definiera tror jag. Fenomenet har blivit så stort och utspritt att det finns olika genrer nu. Det räcker inte att säga att man bloggar längre, man måste precisera. Bra, dåligt, eller bra dåligt?Konstigt, om inte annat...

2008-11-19 @ 21:22:41
URL: http://mickesirritationsmoment.blogg.se/
Postat av: Cody

mm håller med micke, men jag har också fått en uppfattning av att det ska vara som en slags dagbok, dagbok=uppdateras varjedag?

men ja vet faktiskt inte=) själv bestämmer jag lite själv när jag har lust att lägga in ett inlägg.tror också det handlar mycket om självbekräftelse som du sa.

2008-11-26 @ 22:45:57
URL: http://codyy.blogg.se/
Postat av: Micke

Du tycker inte att det är lite snålt att skriva en gång på en månad? I do...

2008-12-16 @ 15:06:05
URL: http://mickesirritationsmoment.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0