En tanke, en vision eller kanske bara en dröm?

Här sitter jag, blott 17 år gammal med hela livet framför mig.
Går just nu andra året på gymnasiet, valde hotell och restaurang för det kändes som "the thing" att göra så att säga.
Helt enkelt, jag gillade tanken att skapa något, förmedla känslor, ge folk olika intryck, hur man använder sig av så många olika kulturer och hur världen på något sätt verkligen flätas samman genom något så enkelt som just mat.

Under mina tre år på högstadiet fick jag många gånger höra av min svenskalärare hur duktig jag var på att skriva, hur jag hade begåvats med språket och att jag borde överväga tanken att satsa på något som har med text att göra.

"Jaha" tänkte väl jag.
Var väl som dom flesta personer i åren runt 13-14-och-15, rätt nöjd med tillvaron, tog komplimanger med ett ryck på axlarna.
"Jag är väl ingen pluggis heller, inte fan ska jag lyssna på vad min gråa, tråkiga lärare tycker?"

Nu har jag som sagt nått andra året på gymnasiet och ja, jag skriver ju fortfarande.
Även denna gång har jag fått en svenskalärare som tycker jag att jag är duktig på att skriva, som förmedlar känslor genom texterna på något sätt, att det jag skriver berör.

Nu har jag antagligen mognat och det är troligen därför jag tar till mig orden jag får, kritiken och komplimangerna.
Jag kan inte säga att tanken att studera journalistik eller på något annat vis fördjupa sig med ordens egna värld aldrig har snuddat mig innan gymnasiet, den har rört vid mig flera gånger, men det är först nu som beröringen har känts så jävla verklig.

Jag älskar fortfarande att skapa saker, att förmedla känslor, ge folk tankeställare, beröra människor oavsett vad dom har för ursprung, oavsett vad dom har för problem eller hur deras liv ser ut.
Text är också en slags länk mellan världen, med hjälp av språk och text kan man få kontakt med miljarder olika människor, med olika ursprung och olika livsförhållanden.
Detta fascinerar mig, precis så som mat gjorde, eller gör i viss utsträckning.

Jag leker med en tanke.
En tanke som har växt sig större den senaste tiden, jag vet inte vad som har gjort denna tanke större, ständigt återkommande, men man kan väl säga att den "mindfuckar" mig rejält.

Ska man kalla det en tanke, visioner eller kanske bara en dröm?
Jag vet faktiskt inte, jag låter er besluta vad ni själva anser att jag gör.
Tänker jag för mycket? Har jag för mycket, för stora visioner eller drömmer jag bara likt en liten kille dagarna innan julafton?

Jag leker som sagt med en tanke, en tanke om att gå ut gymnasiet och sedan plugga vidare någonstans inom området journalistik.
Jag leker med tanken att sitta i sin nyinköpta etta, under dygnets mörkare timmar,  vid bordet av ek som fortfarande luktar nytt, se ut genom fönstret och bara mötas av ett distinkt mörker samtidigt som jag låter mina funderingar och känslor förvandlas till ord.
Att sedan låta folk läsa det jag har skapat, låta dem känna samma dofter, höra samma ljud som jag själv gjorde när jag sökte inspirationen till det jag skriver.

Livet är en jävla massa beslut..
Detta blev bara en jävla massa svammel och liknar inte mina tidigare inlägg på något sätt.
What so ever så är detta mina tankar som jag kände att få utlopp för.

Så en tanke, en vision eller kanske bara en dröm senare, har jag säkerligen fått er att tröttna på mina inlägg.
Får väl se om jag återupptar skrivandet i bloggen någon gång i framtiden.

Kommentarer
Postat av: Chiller

Du skrier väldigt bra (fortfarande). Håller med dina svenskalärare ;P

2008-09-03 @ 23:29:39
Postat av: Micke

Håller med dina lärare och Chiller. Sen så är drömmar vad som håller oss flytande. Tror du jag har funderat på journalistik eller en krönikörsposition? Ofta, ofta, men nu sitter jag och pluggar till ingenjör istället. Life's a bitch sometimes.

2008-09-04 @ 07:31:03
URL: http://mickesirritationsmoment.blogg.se/
Postat av: Gabbelicious

Jag måste säga att jag är otroligt trött, men läste det här för att du är min älskling och samtidgt som jag vill se ditt klarspråk.

Det ger mig ett nytt sätt att tänka på och därav kan jag lösa vissa saker <3

Lovebrow! :)

2008-09-04 @ 23:51:14
Postat av: Erika :'D

Du vet att jag gillar dina blogginlägg - oavsett "seriöshetsnivån" i dem. Och tack för lyckosparken i min blogg. Kändes verkligen bra. Jag blev väldigt rörd må du tro. :] Så puss på dig vännen, jag läser allt du skriva med GLÄDJE.

2008-09-05 @ 12:33:32
URL: http://neonskylten.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0