Hade jag kunnat så hade jag följt flyttfåglarna

Så. Nu står vi här igen. Du och jag.
Jag har varit tyst alltför länge och är säkerligen skyldig dig en förklaring eller i alla fall en ursäkt.
Sanningen är ofta enkel. Sanningen är ofta inte tillräcklig och så även i det här fallet.
Sanningen är den att jag varken har någon ursäkt eller förklaring.
Inte svårt att kosta på sig ett förlåt kan tyckas. Förvisso inte, men vad ber jag i så fall om ursäkt för?
Jag vet ju inte ens själv varför jag inte har tagit mig tiden att skriva något den senaste tiden.
Nog om det. Detta är inget försvarstal, detta är ett simpelt medium till omvärlden.


Den senaste tiden har jag samlat disk på hög tillsammans med tankar, inte orkat ta itu med dom, inte orkat ta tag i det ständigt växande berget av smuts. Inte orkat ta tag i mig själv.
Det ska väl vara dags nu sägs det, många ser ju hösten som en slags pånyttfödelse.
Att först dö. För att sedan födas till ett kaosartat inferno.
För det är väl egentligen det livet är. Kaos. Till viss mån organiserat sådant men mestadels just bara, kaos.

Nu låter jag sjukligt deprimerad och jag kanske råkar ge er signalerna att det högst upp på min önskelista just nu står 'En enkelbiljett till Dignitas'.
Så är givetvis inte fallet. Jag är fortfarande glad, öppen, lättsinnig och har världens största glimt i ögat, nu sitter säkerligen några av er där med höjda ögonbryn och undrar stillsamt vem tusan det är som skriver, men det är faktiskt så det är.
Va? Har jag inte gett dom signalerna tidigare genom mina texter? Jag förstår tyvärr inte vad ni pratar om..
Om sanningen ska fram så minns jag knappt vad jag har skrivit, det var länge sen nu.

Kaos som sagt. Jag förstår att tolkningarna av mitt ordval drar mer åt det destruktiva hållet men vem har sagt att jag har något emot en kaosartad vardag?
Jag ser faktiskt hellre att min vardag innehåller smått kaotiska men ändå oförberedda händelser än att min vardag, till punkt och pricka, är rutinmässigt upplagd.
Nu är jag inte så naiv att jag anser att livet hade fungerat utan rutiner, självklart inte. Jag vet mycket väl att rutiner behövs för att bibehålla någon så kallad balans i våra liv. Sen att det finns rutiner som man inte kommer ifrån ska vi egentligen inte ens gå in på, jag menar, vem behöver exempelvis inte gå på toaletten?..

Men nej tack rutiner och ja tack till frihet. Överlag vill säga.
Så ni kanske förstår att jag följer så många andra människor i och med det faktum att jag inte är någon större anhängare av hösten. Jag är som en död fisk här. Döda fiskar följer med strömmen.

Jag har precis hoppat av sommarens tåg och står nu på perrongen 'Höst'.
Sommartåget fortsätter någon annanstans tillsammans med alla grillkvällar, fria resonemang, uteserveringar, långa dagar, ljusa nätter, alkoholintag, varma dagar, heta nätter, sommarens busstidstabeller, lättburna kläder, bar hud, gräs mellan tårna och inte minst till alla människor som på något sätt precis som jag lever upp under sommarhalvåret.
På perrongen står jag med vemod i min blick och ser hur tåget försvinner ut i periferin för att komma tillbaka någon gång nästa år. Jag höjer långsamt min hand till en vinkning och känner redan hur höstens första regn målar världen grå.

Allt för dock med sig något bra. Nu ser jag istället fram emot varm choklad på något café i innerstaden, varma halsdukar och en blick som värmer mig även när höstens kyla tränger sig på alltför mycket.
För även om sommaren för mig är att föredra så vantrivs jag inte till den mängd under vinterhalvåret att jag tänker bege mig härifrån.
Men hade jag kunnat så hade jag nog följt flyttfåglarna.


Kommentarer
Postat av: Fanny

Alltså peter, du måste fortsätta skriva, jag blir sjukt glad när jag läser dina texter (: <3

2009-08-29 @ 15:59:32
Postat av: Yaxtery

Oh, var inne i går och kikade, mest av en slump. Inget nytt. Tyvärr. Men nu! Äntligen. 6 hela månader för att föra över tankar till ord i den där texten? Ja, det var värt varenda sekund av väntan, längtan och en gnutta hopp.

2009-08-30 @ 21:49:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0